top of page

We stellen ons even voor....


Ik Vandoorne Rudy, geboren te Brasschaat in 1963   en zelfstandig sinds 1983. mijn rijbewijs heb ik behaald in 1982
Samen met mijn vrouw Peggy Verhelst geboren te Zwijndrecht  in 1965 opleiding Kapster bij Academie Verbist Antwerpen,In 1986 hielp ze mee in ons taxibedrijfje waar ze tot 2017 meewerkende echtgenote was, in de loop van 2017 heeft zij besloten om part time te werken bij ISS op de locatie van Atlas Copco in wilrijk. deels voor pensioen gerechtig te zijn.

Ik zelf was al actief bezig in 1983 met taxivervoer, de vergunning had ik bekomen van mijn vader alsook het gemakkelijke telefoonnummer.

Toch heb ik  de zaak toen volledig opnieuw moeten opstarten, en nieuwe klanten zoeken, mijn vader  was destijds ook caféhouder, en dat was op een bepaald moment moeilijk te combineren.

 

Zodoende heeft hij het taxi gebeuren volledig afgebouwd, tot ik dan meerderjarig verklaart ben geweest door de rechtbank van Antwerpen ,na mijn legerdienst, ik  was 19 jaar in 1983 dit was nodig om  aan personenvervoer te kunnen doen,je moest namelijk meerderjarig zijn ( 21 jaar)  of zoals in mijn geval ontvoogd worden (meerderjarig verklaard worden) om een zaak te kunnen runnen,  ( bezoldigdvervoer)

 

 "KAPELSE M. TAXI " was de naam, de M. stond vroeger voor Mini - taxi en slogan was " Duur zijn nu de tijden, laat u goedkoop taxi rijden"

Op  1 April 1983 begonnen wij met Kapelse minitaxi, onze eerste wagen was een Lada2105( zie foto's) van garage van Isacker in Hoevenen en later een VW Jetta van de Volkswagen garage D'ieteren op de Bredabaan, daarna tweedehands Mercedes gekocht


Mercedes Nieuw was toen nog een te grote investering, Later hebben we ook met Opel vectra gereden een korte termijn en ingeruild voor een Opel Omega, vervoer voor meer dan 4 tot 8 beschikte we over een V.W minibus Caravelle later over Mercedes Vito 7+1 pers,   een Peugeot hebben we mee gereden, later ook Opel Zafira deze had 6+1 plaatsen, dan uiteindelijk toch terug gekozen voor Mercedes voor de comfort, veiligheid, en kilometer gericht. weliswaar ook niet zonder kosten natuurlijk.

 

 

 

 

 

 Rijden naar Zaventem aan speciaal tarief,  voor mensen met veel bagage v.b.

vele koffers, golftassen, vormen voor onze wagens geen probleem, en de comfort blijft verzekerd!

 

Na al deze jaren hebben we goede referentie opgebouwd bij verschillende firma's en personen. ons vervoer  bestaat het meeste uit vaste opdrachten ziekenvervoer  en  luchthavenvervoer voor verschillende bedrijven.


Bij ons kan de klant op service rekenen, wij komen steeds op tijd, en hebben nog nooit in ons bestaan loze beloftes gedaan vandaar onze sterkte.

OPGELET !  
Vanaf juli 2006 VVB Verhuur voertuig met bestuurder, en  rijden we niet meer in de weekendnacht als taxi,  gedwongen door het enkel en te lage tarief

 dat onze gemeente Kapellen heeft opgelegd aan de alhier gevestigde maatschappijen of wat ervan overblijft ! , uiteenzetting kan men lezen bij besluit.
Bij deze willen wij ons ook verontschuldigen, naar de klanten toe die van onze diensten s'nachts gebruik  maakten.

Nieuw vlaams Decreet in 2021, werken nu met registreer toestel in wagen. Nieuwe benaming Individueel bezoldigd personen vervoer wat natuurlijk in de praktijk niets veranderd, alleen meer opbrengsten voor de gemeente en de Vlaamse overheid.

bottom of page